Home


ACTIVITEITEN


Wij rijden op redelijk grote banen met uitgebreiden rijmogelijkheden. Hierop kunnen we naar hartelust iTrain uitdagen en testen. Wij kunnen dus van en met elkaar veel leren over digitaal rijden m.b.v. iTrain.

Ook het naar digitaal ombouwen van locomotieven en bv. inbouwen van (sluit)verlichting zijn onderwerpen die regelmatig besproken worden.

Maandelijks is er een bijeenkomst op de eerste dinsdagavond van de maand. Tijdens deze bijeenkomsten is er gelegenheid voor het bestuur om mededelingen te doen en voor de leden om daarop te reageren. Het is vooral een gezellige avond waarop leden elkaar kunnen treffen en bijpraten. Vaak gebruiken we deze avond ook om meer informatie te geven over bijvoorbeeld de ontwikkelingen van de nieuwe versie van iTrain of om een gezamenlijke activiteit uit te voeren, bijvoorbeeld het maken van seinen.

Naast de maandelijkse activiteiten organiseren wij gedurende het jaar diverse workshops over verschillende onderwerpen. Zoals workshops iTrain om de leden meer bekend te maken met een bepaald onderwerp in iTrain of bijscholing of verdieping in iTrain. Training in het gebruik van en programmeren van decoders met behulp van de SPROG DCC in combinatie met Decoder Pro van JMRI.

Ook vinden er jaarlijks uitstapjes plaats. Voorbeelden hiervan is het bezoeken van de NS-werkplaats in Leidschendam of Miniworld Rotterdam. Daarnaast gaan er met regelmaat leden naar de verschillen beurzen in het land als de Modelspoorbeurs in Houten, On TRAXXS in het Spoorwegmuseum in Utrecht en de Nederlandse Modelspoordagen in Rijswijk.

Digitaal is ‘hot’ in modeltreinenwereld. Hobbyisten reizen stad en land af om kennis op te doen, maar vaak is het dichter bij huis te vinden! Ben je geïnteresseerd en zou je eens nader kennis willen maken of eens een paar weken meelopen én vervolgens misschien wel lid worden…..Je bent van harte welkom! Kijk bij CONTACT hoe je ons kan bereiken voor een afspraak. Wij zorgen dan dat er iemand van de vereniging jou ontvangt en je alles over onze club, de banen en onze kennis kan vertellen. Als je al de mogolijkheden hebt gezien dan begrijp je dat je van harte welkom bent, want ook dan kun je jouw hart ophalen bij DigiMRC!